Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op 

Tel nr: 010-4259033 

 Email: info@mathenesserapotheek.nl

De Mathenesser Apotheek is verantwoordelijk voor het afleveren van uw medicijnen. We zorgen ervoor dat de medicijnen worden ingekocht bij de farmaceutische groothandel. Wanneer uw medicijn niet kant- & klaar te verkrijgen is, bijvoorbeeld een drankje met aangepaste dosering voor een kind, kunnen we dit medicijn speciaal voor u laten bereiden.

Daarnaast controleren wij of u de medicijnen die u krijgt veilig kunt gebruiken. Gaan ze bijvoorbeeld wel samen met de medicijnen die u thuis al slikt. Ook houden we in de gaten of u niet allergisch bent voor één van de stoffen in het medicijn en kijken we of de dosering past bij uw gewicht en of u het medicijn wel mag gebruiken als u andere ziektes heeft, bijvoorbeeld als uw nieren niet goed werken of als u zwanger bent. Dit alles heet medicatiebewaking. Om deze medicatiebewaking zo goed mogelijk uit te voeren, hebben we ook uw hulp nodig. Heeft u bepaalde ziektes of allergieën of heeft u medicijnen gehaald bij een andere apotheek of gekocht bij de drogist of supermarkt, geef het dan aan ons door zodat we deze informatie ook kunnen invoeren in uw dossier.

Het afhalen van medicijnen

Voor de meeste medicijnen die u in de apotheek kunt krijgen, heeft u een recept nodig. De Mathenesser Apotheek maakt onderscheid tussen enerzijds spoedeisende en nieuwe medicatie, en anderzijds herhaalmedicatie.

Als u met een recept komt voor spoedeisende of nieuwe medicatie of u heeft dit recept telefonisch aangevraagd bij de arts, dan krijgt u deze medicijnen meestal meteen mee of ze worden dezelfde dag nog bij u thuis bezorgd.

Heeft u een recept voor herhaalmedicatie aangevraagd dan kunt u deze medicijnen het beste de volgende werkdag na 12.00 uur ophalen, dit aangezien we soms medicijnen voor u moeten bestellen. De recepten met herhaalmedicatie worden in de regel ook de volgende werkdag bezorgd. 

Het betalen van medicijnen

De rekeningen van medicijnen die op recept zijn voorgeschreven en die vergoed worden, kunnen wij maandelijks rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar toesturen; mits wij een contract hebben met de desbetreffende verzekeraar. De Mathenesser Apotheek beschikt over contracten met de meeste zorgverzekeraars. Van belang is dat u wijzigingen omtrent uw verzekering aan ons doorgeeft. Wij adviseren u dit zo snel mogelijk te melden om het afhandelen van declaraties zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Medicijnen die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar of zelfzorgartikelen dient u in de apotheek af te rekenen contant of via pinbetaling.

Wat als ik vragen heb?

Bij de apotheek kunt u terecht voor professioneel advies. De apothekersassistenten of de apotheker helpen u graag. Daarnaast beschikken wij over een uitgebreid folderassortiment wanneer u informatie over een bepaald onderwerp wenst. Indien u waarde hecht aan privacy, in de apotheek is een aparte spreekkamer aanwezig waar naast het voeren van een gesprek ook bijvoorbeeld inhalatie-instructie of incontinentieadvies gegeven kan worden. De assistente zal u in sommige gevallen aanbieden gebruik te maken van deze spreekkamer, maar u kunt het ook zelf aangeven indien u wenst gebruik te maken van de spreekkamer.

Heeft u een speciale vraag aan de apotheker? De apotheker is meestal wel aanwezig in de apotheek, of u kunt een bericht achterlaten bij de assistenten, zodat de apotheker contact met u opneemt. Maar wist u dat de apotheker elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur een inloopspreekuur heeft, waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen?

Extra service van de Mathenesser Apotheek

Naast de hierboven beschreven werkzaamheden, wil de Mathenesser Apotheek uw medicijngebruik zo prettig en veilig mogelijk voor u maken, want het is niet altijd makkelijk om elke dag maar weer pilletjes te slikken.

Baxter

Slikt u veel medicijnen en vindt u het soms moeilijk om te onthouden wanneer u welke pil moet innemen en/of u uw pil wel heeft ingenomen deze ochtend of kent u iemand met deze problemen? De Mathenesser Apotheek kan speciaal voor u uw dagelijkse medicatie uitvullen in baxterzakjes.

Baxterzakjes zijn plastic zakjes waarin al uw medicijnen per innamemoment worden verpakt. Zo krijgt u een zakje waarin alle medicijnen zitten die u bijvoorbeeld om 8.00 uur in de ochtend inneemt en een zakje waarin alle medicijnen zitten die u om 18.00 uur in de avond inneemt. Deze zakjes zitten allemaal aan elkaar en zijn opgerold tot 1 rol voor 1 week. Deze rol wordt elke donderdag of vrijdag gratis bij u thuisbezorgd. Vanaf dat moment is het enige wat u hoeft te doen: op het juiste moment het bovenste zakje af te scheuren, het zakje te openen en uw medicijnen in te nemen. Indien u vergeet op welke tijdstippen u uw medicijnen dient in te nemen, kunnen we een dispenser erbij leveren die u hieraan herinnert middels een alarmfunctie.

Indien u zichzelf of een familielid wilt opgeven voor deze service, kunt u contact opnemen met de Mathenesser Apotheek. Dan wordt u doorverbonden met één van onze gespecialiseerde baxterassistentes. Zij maken dan een afspraak met u en leggen u stap voor stap uit hoe het werkt. Ook wordt vaak nog de (huis)arts geraadpleegd als er mogelijke onduidelijkheden zijn. Deze moet ook een machtiging verlenen voor opname in het Baxterrolsysteem. Aan het baxtersysteem zijn geen extra kosten verbonden.

Suikercontrole en bloeddrukmeting

Voor uw gezondheid is het niet alleen belangrijk dat u uw medicijnen slikt, maar ook dat u regelmatig controles uitvoert om bepaalde ziektes op te sporen. Daarom kunt u elke vrijdagochtend tot 12.00 uur terecht bij de Mathenesser Apotheek voor het gratis laten meten van uw bloeddruk en/of suikergehalte. Mochten de waardes afwijken, dan wordt u altijd doorverwezen naar uw huisarts.

Informatiebijeenkomsten

Als uw apotheek voelen wij ons ook betrokken bij de begeleiding van uw gezondheid en willen wij u graag van dienst zijn met voorlichting over aandoeningen, gezond leven en verantwoord medicatiegebruik. Daarom organiseert de Mathenesser Apotheek informatiebijeenkomsten voor patiëntengroepen. Bent u verbonden aan een groep, bijvoorbeeld een culturele vereniging, en wilt u dat de Mathenesser Apotheek een presentatie bij u verzorgd, neem dan contact met ons op. Of hou de website in de gaten voor de data ’s en de locaties van de eerstvolgende presentaties.